Суд не скасовував жодного рішення Чорноморської митниці Держмитслужби про відкликання дозволу “Миколаївський глиноземний завод” – Заява

Поширена інформація ґрунтується на неправдивих даних, є безпідставною та недостовірною, не відповідає фактичним обставинам, в частині щодо розгляду Миколаївським окружним адамінстративним судом справ за участю Миколаївського глиноземного заводу та Чорноморської митниці.

Повідомляє Миколаївський окружний адміністративний суд.

“Так, у статтях зазначається, що суд скасував рішення Чорноморської митниці Держмитслужби, тим самим дозволив товариству з обмеженою відповідальністю “Миколаївський глиноземний завод” уникнути сплати податків, що свідчить про корупційну складову з боку суддів, однак правоохоронні органи не діють.

Прес-служба повідомляє громадськості, що  Миколаївський окружний адміністративний суд не скасовував жодного рішення Чорноморської митниці Держмитслужби про відкликання дозволу товариству з обмеженою відповідальністю “Миколаївський глиноземний завод” на поміщення товарів у митний режим переробки на митній території.

Натомість, Ухвалами суду було лише розглянуто питання щодо забезпечення позову та зупинено дію рішень Чорноморської митниці Держмитслужби про відкликання дозволу товариству з обмеженою відповідальністю “Миколаївський глиноземний завод” на поміщення товарів у митний режим переробки на митній території до набрання законної сили рішенням у справі.

Правомірність рішень Митниці про відкликання дозволу на сьогодні є предметом судового розгляду.

У випадку незгоди з ухвалами суду Чорноморська митниця Держмитслужби вправі була оскаржити ці рішення, однак жодна ухвала суду про вжиття заходів забезпечення позову на сьогодні не скасована та набрала законної сили.

Разом з тим, після зупинення судом дії оскаржуваного рішення Митниця прийняла ще шість аналогічних рішень, які на сьогодні також оскаржуються у суді”.