У навчальному центрі ВМС ЗС України відбувся випуск фахівців за корабельними спеціальностями

У місті Миколаїв на базі навчального центру Військово-Морських Сил ЗС України успішно завершили фахове навчання майбутні молодші командири корабельного складу.

Програма фахової підготовки старшинського складу за корабельними спеціальностями тривала кілька місяців та включала в себе вивчення особливостей застосування нових зразків озброєння, будови кораблів і катерів, які надходять від країн-партнерів та інших супутніх дисциплін.

– Курсанти показали достатньо високий рівень теоретичних знань та практичних навичок. Незважаючи на обмеження, викликані карантинними заходами, всі відповідали та діяли впевнено і отримали досить високі оцінки, – зазначив начальник циклової комісії військово-спеціальних дисциплін капітан 3 рангу Віталій Печенюк.

Окрім цього, військові моряки пройшли підготовку на сучасному навчальному полігоні боротьби за живучість, де курсанти, в реалістичних умовах практично відпрацювали дії екіпажу морського судна з використанням аварійно-рятувального спорядження під час боротьби з пожежами в умовах задимлення, затопленням судна з подальшою ліквідацією пробоїн та виходу із затопленого відсіку корабля. Попереду випускників чекають призначення на посади молодших командирів та можливість на практиці реалізувати набуті знання.