У Миколаєві зустріли морських піхотинців які повернулися з зони проведення ООС

4 грудня, в Миколаєві відбулася церемонія зустрічі військовослужбовців Військово-Морських Сил ЗС України, які повернулися з зони проведення операції Об’єднаних сил на сході нашої країни. Зустріли українських воїнів Командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко, представники місцевої влади та військового духовенства, громадські активісти, рідні і близькі військових та небайдужі мешканці міста.

Під час церемонії військові пройшли урочистою ходою містом та ритуалом покладання квітів вшанували загиблих захисників України. Підрозділи морської піхоти Військово-Морських Сил протягом року тримали оборону на небезпечних ділянках фронту в зоні бойових дій. Своїми діями вони неодноразово доводили, що українську землю є кому захищати.

– З честю і гідністю особовий склад виконав всі завдання поставлені перед частинами. На жаль у нашій військовій сім’ї були і втрати. Ми шануємо всіх загиблих. – наголосив командувач національного флоту.

Під час заходу сім’ям загиблих були вручені військові нагороди, які посмертно отримали захисники, що віддали свої життя за цілісність та свободу своєї Батьківщини.

Командувач ВМС подякував командуванню морської піхоти ВМС ЗС України на чолі з генерал-лейтенантом Юрієм Содолем, командирам бригад та усьому особовому складу за успішне виконання завдань в районі проведення ООС.

– Я вірю у ваші колективи, вірю що дух морського піхотинця і морської піхоти завжди буде на високому рівні і всі покладенні завдання, будуть виконані. Ми стоїмо в авангарді Збройних Сил України і на нас покладаються великі сподівання, що ми утримаємо ту планку, яку ми собі поставили, – звернувся до особового складу адмірал Ігор Воронченко.

Кращих військовослужбовців нагородили залуженими відзнаками та нагородами. По завершенню творчі колективи подарували особовому складу святковий концерт.