Держгідрографія взяла участь у Другому форумі регіонів України та Республіки Білорусь

3–4 жовтня 2019 року в м. Житомир проходить Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь за участі Президентів обох країн. Метою Форуму є представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

У рамках заходу за участі Міністра інфраструктури України Владислава Криклія та Голови Морської адміністрації Дмитра Петренка пройшов круглий стіл «Розвиток річкового судноплавства на річках Дніпро та Прип’ять». В ньому взяли участь заступник начальника Держгідрографії Анатолій Шемелін та начальник ФДУ «Дніпровський район Держгідрографії» Олександр Тищенко.

Вони розповіли про навігаційне забезпечення на українських ділянках р. Дніпро та р. Прип’ять, а також про результати науково-дослідних експедицій. Також під час круглого столу обговорили проєкт закону про внутрішні водні шляхи.

Нагадаємо, Держгідрографія в серпні 2019 року спільно з Науковим гідрофізичним центром НАН України та Чорнобильським радіаційно-екологічним біосферним заповідником провела експедиційні дослідження в акваторіях річки Прип’ять. Результати експедиції показали необхідність підтримки гарантованих глибин на судновому ходу, проведення днопоглиблювальних та очисних робіт на річці Прип’ять.