АМПУ планує передати в оренду порт Скадовськ

В оренді порту Скадовськ зацікавлені чотири інвестори чотири приватних інвестори мають намір взяти участь у конкурсі на право оренди майна державного стивідора «Скадовський морський торговельний порт»
(ДП «СМТП»). Фонд державного майна України у Херсонській області має намір оголосити конкурс найближчим часом. Перспективи реалізації цих проектів обговорювалися у середу, 11.09.2019 р., у Скадовську в ході зустрічі на чолі з головою Херсонської ОДА, ініційованої Адміністрацією морських портів України.
«Оптимальним для розвитку порту Скадовськ, зважаючи на його невеликі розміри, Адміністрація морських портів України вбачає пошук одного орендаря на всі майданчики, якими володіє держстивідор. Це дозволить запобігти можливим конфліктам між портовими операторами на обмеженій території. Необхідною вимогою подальшого співробітництва з майбутнім інвестором, який має намір взяти в оренду майно держстивідора в Скадовську, має стати гарантований обсяг збільшення вантажопотоку, відповідно до якого АМПУ зможе планувати власні інвестиції в днопоглиблення порту Скадовськ», – відзначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.
Зі свого боку, голова Херсонської ОДА Юрій Гусев запевнив інвесторів, представників АМПУ та ДП «СМТП», що влада області забезпечуватиме максимальне сприяння прийняттю рішень, спрямованих на розвиток порту Скадовськ, та підтримуватиме їх на регіональному й національному рівнях. На зустрічі були визначені конкретні терміни прийняття рішень щодо оформлення земель порту, які перебувають у розпорядженні міста Скадовськ та Херсонської обласної влади, оформлення дозволів стосовно виконання робіт з днопоглиблення, а також визначення зобов’язань інвесторів та АМПУ, необхідних для прийняття
остаточних рішень щодо подальшого розвитку порту Скадовськ.
Відповідно до планів компаній «Амалтея Трейд», «Софія-1 плюс», «Чорномор Інвест Транс» та «Морські ворота», через Скадовський порт може бути організована перевалка аграрних вантажів, комплектуючих для вітроелектростанцій, полімерів, а також поромні перевезення з Туреччини та країн Кавказу. Обсяги перевалки, що були оприлюднені потенційними інвесторами на зустрічі, становлять від 300 до 500 тис.
тон на рік.
За словами керівника Адміністрації Скадовського порту Олександра Кугута, рішення про оренду всього майна держстивідора є найбільш перспективним з огляду на подальший розвиток порту.