АМПУ та ТМТМ планують збільшити вантажопотоки в рамках Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту

Відповідний меморандум було підписано 10 вересня2019 року між Адміністрацією морських портів України та Міжнародною асоціацією «Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут» (МА «ТМТМ»). Реалізація Меморандуму спрямована на залучення вантажів, що прямують через Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузію, Україну у країни Європи, до українських портів з використанням поромних переправ у портах Чорного та Каспійського морів.

Про це домовились представники ДП «АМПУ» та МА «ТМТМ». «Найбільш перспективним напрямком у нашому співробітництві має стати активізація контейнерних перевезень що прямують по Транскаспійському міжнародному транспортному маршруту через морські порти України. АМПУ вже декілька років поспіль фіксує двозначне збільшення перевалки контейнерів у наших портах. В Україні представлені провідні світові контейнерні лінії та ми маємо намір й надалі максимально ефективно використовувати транзитний потенціал, який мають наші порти та українська залізниця задля розвитку цього напрямку. З огляду на це початок плідного співробітництва АМПУ та ТМТМ є дуже своєчасним кроком»,— прокоментував подію керівник ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс.

Першим етапом роботи стане аналіз вантажопотоків та вивчення можливостей щодо збільшення імпорту, експорту та транзиту через морські порти України вантажів, що переміщуються Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом (Middle Corridor). Зокрема, сторони координуватимуть зусилля щодо запуску регулярного фідерного сполучення між портами Грузії та України.

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут (ТМТМ або Middle Corridor) — транспортний коридор, який з’єднує Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузію, Україну, Туреччину, Румунію та далі країни Європи з використанням транспортної інфраструктури портів Чорного та Каспійського морів.

2019091011