Одеський порт заощадив у першому півріччі 3 мільйони гривень при закупівлях через систему ProZorro

Усього, за словами В.Горобчука, у січні-червні ц.р. з використанням автоматизованої інформаційної системи було оголошено 127 процедур закупівель (відкриті торги та переговорна процедура) та 157 допорогових закупівель на загальну суму понад 272,4 мільйони гривень. 42 % від загальної кількості оголошених процедур успішно завершені.

Зокрема укладено договори, які мають важливе значення для функціонування виробничої і транспортної інфраструктури Одеського порту. Мова йде про закупівлі робіт та послуг у рамках здійснення реконструкції 1-ї черги транспортної естакади, капітального ремонту 3-ї черги естакади, ремонту асфальтобетонного покриття 4-ї, 5-ї та 6-ї черг естакади,  реконструкції причалу №7 Карантинної гавані, реконструкції з відновленням несучої спроможності і герметичності концертно-виставкового комплексу на морському вокзалі, капітального ремонту пішохідного мосту по вул. М.Гефта, 3 та ін. Надважливою позицією з точки зору стабільної роботи порту є також укладення угоди на закупівлю електричної енергії.

Виконання плану закупівель ОФ ДП «АМПУ» за 1-е півріччя 2019 року складає 79,2%, що на 10,0% перевищує аналогічний показник 2018 року. Як стверджує голова Тендерного комітету, в існуючих реаліях роботи вітчизняного ринку публічних закупівель це є досить високим показником і свідчить про виконання відповідальними особами відділів і служб ОФ ДП «АМПУ» значного обсягу роботи з підготовки тендерної документації, сумлінне відношення до організації закупівель та відстоювання інтересів підприємства перед контролюючими органами на високому фаховому рівні.

У своєму звіті за I півріччя В.Горобчук також зазначив, що членами Тендерного комітету систематично ведеться робота з підрозділами, які ініціюють закупівлі, з метою покращення ефективності виконання річного плану закупівель та своєчасному забезпеченню виробничих потреб підприємства. Завдяки злагодженій  колективній роботі  усіх підрозділів ОФ ДП «АМПУ»  досягнуто результату, який в порівнянні із 1 півріччям 2018 року є кращим за основними показниками, а саме: показник укладених договорів від планової суми річного плану закупівель ОФ ДП «АМПУ» за 1-е півріччя 2019 року складає 44,0%, що на 20,0% перевищує аналогічний показник 2018 року, та в свою чергу в грошовому виразі на 48,0 млн. грн. з ПДВ більше за аналогічний період минулого року.

Також фахівцями відділу організації процедур закупівель постійно вивчаються зміни в чинному законодавстві, у ІІІ кварталі 2019 року для них заплановані заходи з підвищення кваліфікації за проблематикою здійснення закупівель в галузі будівництва.

Головними пріоритетами ОФ ДП «АМПУ», як замовника закупівель товарів робіт і послуг за державні кошти, є неухильне дотримання вимог Закону України «Про публічні закупівлі» і максимально прозоре проведення зазначених у Законі процедур, підкреслив насамкінець своєї доповіді голова Тендерного комітету.