Я не буду знімати ці браслети до того часу, поки ми не повернемо наших моряків – Зеленський

Про це повідомив Президент України Володими Зеленський під час брифінгу з Президентом Туреччини Таїпом Ердоганом відповідаючи про питання щодо агресії Росії в Чорному морі.  

“Ми сьогодні приділили дуже багато часу питанням судноплавства в Чорному морі. Це дуже віжливі питання для обох наших чорноморських держав – забезпечити безспеку судноплавства,  економічної діяльності, транспорту.

Все це ми сьогодні обговорювали і звичайно дійшли до питання повернення наших військовополонених моряків та наших політв’язнів. Це дуже важлива частина припинення війни. Це дуже важливо, щоб ми пам’ятали про них, кожного дня, в кожній країні світу. Ми повинні один одному допомогати, не знімаючи санкцій, не заспокоюватись до вирішення цього питання …  

Кожного дня просинаючись, кожен з нас повинен думати – що саме ти можеш зробити, щоб припинити війну. Думати про людей.  Хтось віддає на фронті своє життя, хтось допомагає як волонтер, хтось віддає свої гроші, а хтось, вибачте, просто сидить у Фейсбуці і підтримує наших хлопців. Кожного дня треба про них думати.

Ці браслети мені подарували батьки наших моряків з їх іменами і я дав обіцянку, що я не буду їх знімати до того часу, поки ми їх не повернемо. Коли я хоч на хвилинку забуваю про найголовніше – про людське життя, про повернення наших моряків – ці браслети мені  допомагають.” – розповів Володимир Зеленський.