Російський сенатор погрожує Морським трибуналом Україні за затримку танкера NEYMA

Представники влади країни-агресора заявили, що затримання російського танкера в Україні абсолютно незаконне і значно “погіршує перспективи налагодження двосторонніх відносин”.

Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров.

Сенатор наголосив, що подібні дії можливі тільки після рішення суду.

“Если Киев хочет немного улучшить наши отношения, они должны немедленно отпустить танкер”, – сказав він російському виданню www.interfax.ru.

«Сейчас морской трибунал ООН может вполне разбирать, потому что это как раз его компетенция — захваты чужих судов. Вот и пусть разбираются», — сказав Джабаров.

«Это нельзя отождествлять с событиями в Керченском проливе. Там было нарушение госграницы России украинскими кораблями, а здесь, извините, наш корабль был в порту. Его взяли, задержали и захватили», — заявив він.

Як повідомлялося раніше, Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали в Ізмаїлі російський танкер NEYMA, який блокував малі броньовані артилерійські кораблі “Нікополь”, “Бердянськ” і буксир “Яни Капу” Військово-морських сил Збройних сил України в Керченській протоці. Готують клопотання до суду про його арешт.