В Одеській мерії вирішували, як побудувати об’їзну дорогу в порт

За дорученням Президента Одеський міський голова Геннадій Труханов провів розширену нараду з питання будівництва нового під’їзної колії в порт. У ньому взяло участь керівництво міста, Адміністрації морських портів України, представники стивідорних компаній і депутатського корпусу.

У свою чергу, мер Одеси позначив позицію міста з даного питання.

«Необхідно побудувати під’їзну дорогу від об’їзної дороги в порт, минаючи населені пункти і міські вулиці. В даний час, людям там просто неможливо жити. Перевантажені вантажівки йдуть вдень і вночі, люди не можуть спати, вони боятися за своїх дітей, які можуть вибігти на дорогу, крім того, суцільний потік великих вантажівок розбиває дороги і призводить до руйнування житлових будинків. Однозначно необхідно будівництво нової ділянки під’їзної дороги в обхід населених пунктів і міських вулиць », – зазначив Геннадій Труханов.

 Він додав, що при створенні дороги в обов’язковому порядку повинно бути враховано створення контейнерних стоянок, де великовантажних могли б відстоюватися в очікуванні своєї черги в’їзду в порт.

Місто готове надати земельну ділянку для будівництва дороги та привести зонінг, а також надати максимальне сприяння в оформленні необхідної документації.

Керівник АМПУ Райвис Вецкаганс, наголосив на готовності брати участь в будівництві ділянки дороги для проїзду в порт. Він попросив керівництво Одеси забезпечити виділення земельної ділянки і поставити спільну робочу групу для курирування питань з будівництвом дороги.

 Зі свого боку, представники стивідорних компаній висловили готовність підтримати проект.

За словами заступника міського голови Петра Рябоконя, мова йде про ділянку дороги протяжністю 3,2-3,5 кілометрів. На її будівництво потрібно 2-2.5 року. Що ж стосується вартості, то поки вона точно не визначена. За попередніми розрахунками, вона може скласти 5-6 мільйонів доларів.

Як повідомив кореспондент сайту Odessit, сьогодні на робочій нараді була створена робоча група і її перше засідання призначено на 24 липня.