Стивідори Миколаївського морського порту обробили 15,2 млн тонн за шість місяців

За результатами роботи 6 місяців 2019 року Миколаївський морський порт займає впевнене друге місце в рейтингу за об’ємами вантажоперевалки серед морських портів України.

В І півріччі поточного року загальний об’єм вантажу, обробленого портовими операторами акваторії Миколаївського морського порту сягає 15,2 млн тонн, що на 19,5% більше показника аналогічного періоду минулого року та є рекордним показником за період існування порту.

З січня по червень 2019 року у структурі загального вантажообігу порту більшу частину (45%) займає перевалка зернових (6,9 млн тонн), що складає 29% від загального обсягу вантажообігу даної номенклатури серед морських портів України.

Крім цього, порт перевантажив 1,2 млн тонн рослинної олії та 2,5 млн. тонн руди. Водночас и обсяг металопрокату, перевантаженого через Миколаївський морський порт, з початку року зріс на 28% і склав 1,7 млн тонн.

Нагадуємо, що в цьому році Миколаївському морському порту виповнилося 230 років з дня його заснування. Сьогодні порт – стабільне підприємство морегосподарського комплексу, яке продовжує динамічно розвиватись та виконувати поставлені завдання, головними з яких є підвищення конкурентоспроможності на ринку послуг і збільшення обсягів перевалки.