Аукціон з продажу суднобудівного заводу “Океан” намагаються визнати недійсним

Справа знову пішла в касацію. Про це повідомила ліквідатор ПАТ “Миколаївський Суднобудівний Завод “Океан” Ірина Сербін на своїй сторінці у Фейсбук.

“По кожному з питань:

1. Насамперед, сьогодні суд міг би розглянути заяви щодо 14 кредиторів-жінок, які змінили прізвища, і в зв’язку з чим, юридично необхідно внести зміни до реєстру вимог кредиторів, щоб я мала можливість погасити їм їх кредиторську заборгованість.

Нагадаю, справа ПАТ “МСЗ “Океан” унікальна, я не знаю жодної такої іншоі справи про банкрутство, де б працівникам було погашено близько 90 млн. грн заборгованості.
Також, доводжу до Вашого відома, що нарешті мною було подолано цей надскладний процес і передано у депозит нотаріуса кошти для погашення кредиторських вимог особам, які є спадкоємцями кредиторів ПАТ “МСЗ “Океан” або знаходяться далеко за межами України і повернуться не найближчим часом. Прошу набратися терпіння, ситуацію кожного з Вас буде опрацьовано нотаріусом в індивідуальному порядку. Мною, як ліквідатором ПАТ “МСЗ “Океан” забезпечено захист Ваших законних прав на отримання вказаних виплат. Безмежно вдячна всім тим океанівцям, які допомагали шукати кредиторів, їх близьких. Ви неймовірно мені допомогли – Ви всі моя підтримка і опора!

2. Щодо скарг на мої дії так званого голови профспілки Немова А.С.:

ПАТ “МСЗ “Океан” унікальна не тільки своїми виплатами, вона унікальна ще тим, що голова профспілки йде проти всього колишнього трудового колективу, відстоює інтереси так званих акціонерів і вже точно не інтереси 1040 осіб колишнього трудового колективу. Я чи не вперше бачу таку поведінку зі сторони дорослої і поважної людини, яка свідомо дає себе використовувати і грає в брудні ігри, в першу чергу, з власною совістю. Ще в 2016 році було зрозуміло, що так званий голова профспілки Нємов А.С. прикривається інтересами людей, але єдине, що турбувало цього поважного чоловіка – повернення на Океан предстаників російських офшорів Леоніда Шуміло, Валерія Морозова та інших добре відомих океанівцям осіб. У вересні 2016 їм це вдалось. Всі ми пам’ятаємо, що було після…
Таке ж моє відношення і до скарг ТОВ “Океан-судоремонт” і його представників, які будуть відповідати за майно ПАТ “МСЗ “Океан на 40 млн грн, яке вони активно вивозили з Океану і що фіксувалось, і є численні докази вказаних фактів. Дана кримінальна справа зараз активно розслідується правоохоронними органами.

3. Щодо оскарження і визнання недійсними торгів: я повністю готова відстояти аукціон з продажу ЦМК ПАТ “МСЗ “Океан”. Це найвідкритіший аукціон зі всіх мені відомих, а їх я, повірте, бачила багато. Кожен мій крок супроводжувався відкритістю та публічністю з чітким дотриманням норм чинного законодавства. І так, можна було б багато років працювати в банкрутстві, перетворити підприємство на контрабандний порт, ще бозна на що, варіантів безліч, але я свідомо і відповідально вибрала єдиний можливо правовий шлях – продовжити процедуру банкрутства шляхом продажу ЦМК ПАТ “МСЗ “Океан” на аукціоні. ! Будь-хто з тих, хто зараз активно оскаржує аукціон міг зареєструватися і купити Океан, підтвердити свої благі наміри грошима і взяттям відповідальності на себе не тільки за підприємство, а в першу чергу за людей, за підняття заводу. Ніхто з них цього не зробив, жодних спроб, бо очевидно, що їм цікаво було тільки знищувати і різати на шматки унікальне обладнання. 
3 грудня 2018 року Океан повернувся додому на очах телевізійних камер, колишніх працівників і всіх бажаючих під неймовірним тиском і поливанням брудом всіх і вся. Щоб зірвати торги, які тільки історіі не придумувалися, колись про них, я, певно, напишу книжку.

І так, я з нетерпінням чекаю цього судового засідання, щоб розкласти все по поличках і подивитися в очі тим, хто сміє знущатися, в першу чергу, над людьми, які вистраждали своє право на новий шанс офіційно працювати в рідному Миколаєві, бути вдома з своїми сім’ями, виховувати своїх дітей, а не їздити світом в пошуках кращого життя.

Стоїмо!”