Херсонський морський порт поновив роботи з експлуатаційного днопоглиблення

Після закінчення на окремих ділянках в акваторії морського порту Херсон весняно-літнього періоду нерестових заборон, що тривав з 05.04.2019 по 15.06.2019, продовженні роботи з експлуатаційного днопоглиблення.
«Експлуатаційне днопоглиблення виконується для підтримання паспортних характеристик акваторії і гідротехнічних споруд порту (причалів). Дані роботи передбачають очистку дна річки від наносів піску, мулу та іншого сміття з метою підтримання необхідної паспортної глибини, забезпечення нормальної експлуатації судноплавних шляхів і гідротехнічних споруд. Реалізація цього проекту дозволить на 100% використовувати паспортні та проектні потужності морського порту, що в свою чергу призведе до збільшення вантажообігу.
Наразі, після підготовчих робіт, а саме проведення попередніх промірів глибин на ділянках підхідного каналу і біля причалів та водолазного обстеження дна з вилученням сторонніх предметів, роботи з днопоглиблення на акваторії морського порту Херсон поновлені з 16 червня 2019 року.
Одночасно проводиться черпання на двох ділянках: біля причалів, що перебувають на балансі нашої філії, роботи проводяться плавкраном КПЛ-99, грунтовідвізною шаландою «Ізмаїльська» та на річковій частині Херсонського морського підхідного каналу працює багаточерпаковий земснаряд «Дунай», грунтовідвізні шаланди «Куяльницька», «Київська» та допоміжне судно для завезення якорів «МЗ-9», – так прокоментував дану подію начальник Херсонської філії ДП «АМПУ» (Адміністрації Херсонського МП) Володимир Гаращенко.
Нагадаємо, що до призупинення проведення робіт експлуатаційного черпання, днопоглиблювальним флотом ТОВ «СМД ІНВЕСТ» було виконано майже 70% робіт від запланованого обсягу виїмки ґрунту, який складає близько 400 тисяч метрів кубічних та проведено черпання на якірних стоянках №23, №28, №5, №6, №6а, №7 і на ділянці підхідного каналу до кар’єру с.Рибальче.
Звертаємо увагу, що проведення робіт з експлуатаційного днопоглиблення відбувається із забезпеченням усіх природоохоронних заходів, відповідно до діючих норм та правил.