Держгідрографія впроваджує інноваційні технології в галузі: тестування безпілотного авіаційного комплексу

У порядку спільних дій з Державною службою морського та річкового транспорту Держгідрографія продовжує впроваджувати інноваційні технології в галузі. 7 червня було протестовано безпілотний авіаційний комплекс, який допоможе підвищити оперативність та ефективність виконання завдань ФДУ «Укрморкарторграфія».

«Ідею про закупівлю безпілотного авіаційного комплексу обговорювали не один місяць. І дійшли висновку, що в часи, коли технологічний прогрес не стоїть на місці, для ефективного забезпечення виконання міжнародних зобов’язань, нам вкрай необхідно оновлювати технологічну лінію. Адже від оперативності приймання й обробки нами інформації залежить безпека судноплавства України, яка є головною місією Держгідрографії. Безпілотники допоможуть створювати на сучасному рівні бази даних картографічної, топографічної та гідрографічної інформації. Крім того, Укрморкартографія зможе підтримувати в актуальному стані електронні навігаційні карти та якнайшвидше з максимальною точністю вносити необхідні зміни. Про користь цих пристроїв можна говорити багато, але головне те, що з їхньою допомогою установа буде більш сучасною та зможе наблизитись до рівня наших іноземних колег», – розповів начальник установи Олександр Щипцов.

Важливо те, що здійснювати оперативну високоточну аерофотозйомку об’єктів, окремих ділянок внутрішніх водних шляхів чи територій, прилеглих до них, створювати ортофотоплани, цифрові моделі рельєфу з прив’язкою до місцевості Укрморкартографія зможе силами персоналу та власних технічних і програмних засобів. Тобто непотрібно буде підключати підрядників і витрачати додаткові кошти для виконання згаданих вище робіт.