В Одесі розпочав роботу другий міжнародний Ukrainian Ports Forum 2019

Одеса, 30 травня2019 року. Сьогодні в Одесі розпочала роботу головна подія української портової галузі – Ukrainian Ports Forum 2019. Учасники з 35 країн світу зібрались, аби обговорити широкий спектр актуальних для українських портів питаньв експертному середовищі.

Ключові теми Форуму — реформа галузі, спільні з ЄС проекти по розвитку портової та логістичної інфраструктури. Також учасники заходу — представники влади, міжнародного співтовариства, українські і закордонні інвестори, експерти та аналітики ринку протягом двох днів обговорюватимуть наявні та перспективні проекти державно-приватного партнерства у портовій галузі, особливості перевалки ключових типів вантажів. Зокрема аграрних, контейнерних, промислових вантажів в Україні та світі, різноманітні аспекти реалізації інвестиційних проектів.

«Цьогорічний Український портовий форум значно перевершив минулий як за спектром тем, запропонованих до обговорення, так і за географією учасників. Обговорити нагальні питання портової галузі до Одеси завітали гості з 35 країн світу. Ми бачимо великий інтерес до Форуму з боку міжнародного та українського експертного товариства та маємо амбітні плани зробити Ukrainian Ports Forum ще масштабнішим – важливою подією міжнародного рівня на рівні не лише Азово-Чорноморського басейну, але й країн Європи та Азії»,— зазначив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс.

У своєму виступі Голова АМПУ окреслив ключові перепони, які наразі гальмують розвиток та інвестиції в українські порти. Він закликав до якнайшвидшого прийняття Верховною Радою закону про концесію та інших галузевих законопроектів, урегулювання питань зависоких відрахувань до бюджету, які змушені сплачувати держпідприємства портового сектору. Також актуальним є питання доступу українських компаній до грантів ЄС для реалізації проектів у портовій галузі.

Також Райвіс Вецкаганс урочисто представив присутнім членів Наглядової ради ДП «АМПУ», наголосивши на необхідності подальшого реформування портової галузі та корпоратизації компанії. «Створення Наглядової Ради АМПУ – це лише перший крок довгого шляху перетворень. Наша мета – забезпечити абсолютну прозорість усього адміністративного устрою підприємства та допомогти йому стати сучасною прогресивною компанією»,— наголосив Дмитро Барінов, голова наглядової ради АМПУ, перший заступник голови Морської адміністрації.

Програма цьогорічного Ukrainian Ports Forum 2019 насичена супутніми спеціалізованими подіями, які відбуваються паралельно:

Конференція EBA про лобізм інтересів портової галузі

– Традиційна галузева HR- конференція

– Круглий стіл з морської безпеки в портах

– Детальне обговорення пілотних концесійних проектів у портах

– серія B2B-зустрічей.

Форум триватиме два дні: 30 та31 травня. Повна програма розміщена на офіційній сторінці події — https://upf.com.ua. Слідкувати за дискусією наживо можна на офіційному каналі АМПУ на Youtube за цим посиланням.

Організаторами Ukrainian Ports Forum 2019 традиційно виступають Адміністрація морськихпортів України та Центр транспортних стратегій.

2019053001

2019053002

2019053003

2019053004

2019053005