Судно «BBC VESUVIUS» доставило в Маріупольский порт 36 лопатей із запланованих 78-ми для вітроелектричних установок

На 18-му причалі Маріупольського порту йде розвантаження лопатей для вітроелектричних установок. Цей специфічний вантаж прибув з Китаю на теплоході «BBC VESUVIUS» і є частиною великої партії устаткування для 26 вітрогенераторів.
Судно «BBC VESUVIUS» доставило в Маріупольский порт 36 лопатей із запланованих 78-ми.
Кілька днів портовики не могли приступити до роботи через вітряну погоду, адже обладнання довжиною понад 60 метрів і вагою всього 15 тонн має високу парусність. Згідно з вимогами власників вантажу і страхових компаній, розвантаження лопатей можна проводити, коли швидкість вітру не перевищує семи метрів в секунду.
У роботі з перевалки мало не самого габаритного вантажу в історії порту задіяні два сучасних крана «Марк», які поєднують в собі максимальну вантажопідйомність з вильотом стріли до 45 метрів від осі повороту. Вантажозахоплювальні пристрої були надані постачальниками обладнання і заздалегідь завезені в порт. Особливе завдання – доставка лопатей автотранспортом в Запорізьку область, до місця майбутньої вітроелектростанції. Все це буде відбуватися в нічний час на спеціальних розсувних автотрейлерах.