Спеціалізоване технічне бюро “Азімут” проведе роботи з днопоглиблення в порту Бердянськ

ТОВ Спеціалізоване технічне бюро “Азімут” проведе роботи з днопоглиблення в порту Бердянськ. Фірма стала переможцем тендеру із найвигіднішою пропозицією — 354,9 мільйонів гривень. Згідно договору, загальний обсяг робіт, який має виконати підрядник складає 1,85 млн. куб.м. Основні роботи проводитимуться на підхідному каналі (1,39 млн.  м.куб.), в акваторії порту — 466 тис. м.куб. Виконання цих робіт дозволить повернутись до паспортних характеристик порту Бердянськ.

Керівник ДП “БМТП” Олександр Трощенков відзначив, що за специфікою роботи державного портового оператору, відповідність паспортним характеристикам глибин підхідного каналу і акваторії має принципове значення для клієнтів Бердянського морського торговельного порту.

Договір на проведення днопоглиблювальних робіт підписали заступник начальника філії Днопоглиблювальний флот АМПУ Андрій Євтушенко та директор ТОВ Спецілізоване технічне бюро “Азімут” Олександр Блошенко. Так, керівник підрядної організації відзначив, що розпочати роботи фірма планує вже на початку липня.

Керівництво Бердянського морського торговельного порту і Бердянської філії АМПУ розраховує, що запуск робіт з днопоглиблення сприятиме відновленню стабільного вантажопотоку, який дозволить вийти державним підприємствам на високі економічні показники.