Захист морських рубежів у Чорному та Азовському морях є одним з пріоритетів – секретар РНБО

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час вручення державних нагород і відзнак РНБО України представникам оборонних підприємств, що забезпечили виконання ракетної програми, зокрема – КБ “Луч”, “Артем”, “Візар”, “Мотор-Січ”, “Оризон-Навігація”, “УкрІннМаш”, “Радіонікс”, “Машгідропривод” та ін. Повідомила прес-служба РНБО.

На зустрічі з розробниками ракетної зброї Турчинов нагадав, що після відмови нашої країни від стратегічної ядерної зброї в обмін “на нічого не вартісні папірці Будапештського меморандуму, Україну позбавили не тільки ядерного потенціалу, але і його носіїв, які могли бути ефективно використані для захисту нашої країни та потужно вражати ворожі цілі без використання ядерних боєприпасів”.

За словами О. Турчинова, в умовах агресії РФ у Чорному та Азовському морях для нашої країни одним з пріоритетів є надійний захист морських рубежів, і “цю задачу має виконати розроблений вітчизняними фахівцями мобільний комплекс крилатих ракет “Нептун”, ракети якого здатні знищувати будь-які морські цілі не тільки на теренах Чорного й Азовського морів, але і в портах їхнього базування”.

Секретар РНБО України висловив сподівання, що після завершення державних випробувань нові ракетні комплекси будуть взяті на озброєння ще до закінчення поточного року.

Секретар РНБО України пригадав, як він на початку березня 2014 року в умовах російської агресії, будучи виконувачем обов’язків Президента України, зібрав провідних керівників оборонних підприємств для обговорення, “як у найкоротші терміни відновити оборонний потенціал нашої країни, забезпечивши армію сучасною зброєю і технікою”.