Морська охорона зупинила 3 рибальскі шхуни, що переходили з Туреччини до України

 

З початку травня корабельно-катерним складом Морської охорони в рамках посиленого патрулювання прибережної зони, територіального моря, прилеглої зони та В(м)ЕЗ України здійснено понад 30 виходів в Чорному та Азовському морі, і на річці Дунай. У взаємодії з прикордонною авіацією обстежено близько 3 000 кв. миль.

Інформація про виявлення ПТСом «Чорноморськ» уночі нерозпізнаної малої тихохідної цілі, що не відповідає на запити та цілеспрямовано рухається в бік Одеси, негайно була передана по лінії оперативно-чергової служби.

Катер Морської охорони висунувся у вказані координати та висвітивши темряву прожектором, розпізнав три риболовецьких судна. У відповідності до ст. 28 Закону України «Про державний кордон України», їх було зупинено та піддано огляду.

Згодом прикордонники встановили, що 3 рибальські шхуни під прапором Туреччини здійснювали перехід морем до порту Одеса з метою передачі у власність новому хазяїну, який їх придбав встановленим порядком. Екіпажі шхун пояснили, що на запити не відповідали через не знання англійської мови.

За порушення прикордонного режиму капітанів суден було притягнуто до адміністративної відповідальності.