З кожним днем імунітет України за UNCLOS порушується все більше – Професор Жан-Марк Тювінен на слуханнях Морського трибуналу

Професор Жан-Марк Тювінен пояснює найважливіші елементи справи – чому невідкладність та характер шкоди потребують, аби Трибунал зобов’язав Росію вжити заходів, які запитує Україна.

Питання права держави на імунітет є одним із основоположних принципів міжнародного права. Мова йде про суверенітет держави.

Знерухомлення українських суден може завдати непоправної шкоди для ВМС України.

Українські військові кораблі ушкоджені через втручання Росії, і Росія не приховує цього.

Доказ невідкладності: 17 квітня РФ продовжила арешт моряків, хоч на той час Україна застосувала і вичерпала всі дипломатичні засоби.

Це не просто загроза для імунітету кораблів та їхніх екіпажів. Ці імунітети фактично порушуються Росією з кожним днем все сильніше.

Невідкладність ситуації сьогодні є такою ж як і в перший день. Більше того – з кожним днем імунітет України за UNCLOS порушується все більше.

Росія не звертає уваги на всі вимоги звільнити військові кораблі та членів їхніх екіпажів, які були зроблені Україною та багатьма іншими країнами.

Росія помиляється, що тимчасові заходи вплинуть на розгляд справи по суті чи обмежать здійснення РФ своєї кримінальної юрисдикції.

Росія просто забула, що відносини України та РФ керуються нормами міжнародного права, від виконання яких Україна не відмовлялась.