Моряки судна Contship Oak, захоплені нігерійськими піратами, звільнені

Про це Профспілці працівників морського транспорту України повідомив представник судновласника вчора пізно ввечері. «Ми неймовірно раді, що наші хлопці були вільні і повертаються до своїх родин», – зазначив представник компанії. – Вони були викрадені в Дуале і вивезені в Нігерію і тепер, через 40 днів, вони звільнені! »

Нагадаємо, що 30 березня 2019 року група озброєних нігерійських піратів проникла на борт контейнеровоза Contship Oak (IMO 9373917, LBR), що стоїть на якорі в Дуале (Камерун, протоку Бонні, Гвінейська затока), забрала всі цінні речі, взяла в заручники чотирьох членів екіпажу , в тому числі українців, і відвезла їх в невідомому напрямку.
Компанія негайно вжила всіх можливих зусиль для того, щоб вступити в переговори з піратами і якомога швидше звільнити моряків, а також налагодила контакт з родичами моряків, Профспілкою працівників морського транспорту України, МЗС України і дипломатичною місією України в Нігерії та негайно інформувала всіх про поточну ситуації.
Відзначимо, що розголошувати подібні справи вкрай небажано, так як це може нашкодити переговорному процесу. Саме з цієї причини вся інформація про хід переговорів була конфіденційною.