Портам України потрібні спеціалізовані потужності

Організатори міжнародного Ukrainian Ports Forum анонсували проведення 30 травня2019 року окремої сесії «Промислові вантажі — як знайти баланс між дефіцитом спеціалізованих потужностей і зростаючими потребами ринку». Саме проблему відсутності спеціалізованих потужностей морської логістики промислових вантажів експерти вважають новим викликом для розвитку портів країни.

Представники провідних компаній зі США, Німеччини, Італії, ОАЕ, Болгарії, України, Хорватії та інших країн зберуться наприкінці травня в Одесі щоб обговорити можливості підвищення ефективності логістики залізорудної сировини (ЗРС) та вугілля саме для українських портів з урахуванням необхідності конкуренції на світових ринках цього вантажу.

Минулого року міжнародні експерти портового ринку акцентували увагу на необхідності створення повноцінної глибоководної акваторії в портах держави через світові тенденції укрупнення суднових партій при експорті промислових вантажів. Цього року експерти спрямують зусилля на вирішення проблем дефіциту і якості портових потужностей перевалки вугілля; дефіциту спеціалізованих потужностей для перевалки металу та інших видів промислових вантажів.

Серед учасників експертноїдискусії — топ-менеджери провідних українських та міжнародних компаній, що є одночасно і найбільшими споживачами сировини, і виробниками промислової продукції, стивідори, провайдери інтегрованих логістичних послуг, фахівці з реалізації проектів державно-приватного партнерства в портах, інвестиційні компанії.

Ключовими завданнями сесії є:

— акцентувати увагу на існуючих проблемах в сфері логістики та перспектив спеціалізованих вантажопотоків в українських портах, зокрема, на Азові;

— пошук шляхів їх вирішення, в тому числі з залученням позитивного іноземного досвіду;

— оптимізація планування та реалізації інвестиційних проектів з метою їх відповідності реальним поточним та прогнозним потребам економіки

— визначення найпріоритетніших напрямів осучаснення вітчизняних потужностей з перевалки окремих типів вантажів, виходячи зі зростаючих потреб ринку.

Нагадаємо, що цього року Ukrainian Ports Forum буде тривати два дні —30–31 травня.В рамках пленарної сесії Форуму відбудеться дискусія з представниками Єврокомісії, МФО, уряду і бізнесу щодо забезпечення сталого розвитку та вільного судноплавства в Азово-Чорноморського басейну.

З повною програмою Форуму, яка постійно оновлюється новими заходами та цікавими спікерами, можна ознайомитись на офіційній сторінці події — https://upf.com.ua. Організаторами Ukrainian Ports Forum 2019 традиційно виступають Адміністрація морськихпортів України та Центр транспортних стратегій.

2019042211