У Затоці запрацювала нова локація для швидкісних пошуково-рятувальних катерів КП «МПРС»

 В рамках забезпечення виконання взятих Україною зобов’язань у сфері пошуку та рятування людського життя на морі, казенним підприємством «Морська пошуково-рятувальна служба» розширена локація швидкісних пошуково-рятувальних катерів на узбережжі Чорного моря.

 Так, 25 квітня 2019 року до смт. Затока (Одеська область, Білгород-Дністровський район) було передислоковано швидкісний пошуково-рятувальний катер проекту «Boomeranger RIB-1100» – ПРК-04.

 Зазначене судно довжиною 11,5 метрів, має два двигуни потужністю 464 кВт, що дозволяє розвивати швидкість понад 25 вузлів. Екіпаж катеру складає чотири члени екіпажу та готовий взяти на борт до п’яти врятованих осіб.

 Окрему подяку керівництво «Морської пошуково-рятувальної служби» висловило голові АТ «Укрзалізниця» Євгену Кравцову та директору регіональної філії Сергію Нікуліну за сприяння та допомогу у створені належних умов для базування спеціалізованого флоту КП «МПРС».
 Передислокація судна до нового місця базування дозволить підвищити ефективність проведення пошуково-рятувальних операцій у зазначеному районі морського пошуково-рятувального району України, яке відзначається щільним трафиком торговельного судноплавства та значно активізується у літній період.