Маріупольский порт просить міську влади відремонтувати дорогу до нового зернового терміналу

Незважаючи ні на які труднощі, в Маріупольському порту будують зерновий термінал. Але невирішеною залишається одна проблема – невелика ділянка дороги, що знаходиться на балансі міста, вимагає ґрунтовного ремонту.
Термінал, що зараз будується – об’єкт, який дозволить не тільки диверсифікувати вантажну базу, залучити для перевалки мільйони тонн зернових, а й дасть самому підприємству, а також місцевому агропромисловому сектору потужний імпульс для розвитку.

Порт вклав в цей амбітний інвестиційний проект 500 млн грн власних коштів, закупив механізми та обладнання від кращих світових виробників. Крім того, АМПУ (Адміністрація Маріупольського Морського порту / Mariupol Sea Port Authority) інвестує в ремонт причалу, на якому будується термінал, понад 170 млн грн.
Робиться усе можливе, щоб уже восени комплекс зміг прийняти врожай нинішнього року. Але, на жаль, є одна проблема, вирішення якої в компетенції не підприємства, а Маріупольської міської ради. Справа в тому, що ділянка дороги від моста по вулиці Інтернаціональній до прохідних СРЗ, по якій автотранспорту належить їздити на термінал, вже багато років знаходиться в жахливому стані – великі ями, вибоїни та повна відсутність асфальтового покриття. Самостійно державне підприємство «Маріупольський морський торговельний порт» відремонтувати дорогу не може, оскільки проблемна ділянка на балансі у міста.
Тому дуже сподіваємося на те, що міська рада знайде кошти і сили на капітальний ремонт до відкриття терміналу в вересні цього року. Нагадаємо, що Маріупольський порт – підприємство не тільки містоутворююче, а й стратегічно важливе для регіону та України.