Українські та американські експерти взяли участь у роботі круглого столу з морської безпеки у Києві

На заході, який проходить у Києві з 22 по26 квітня за підтримки Посольства США в Україні, питання підвищення безпеки в Азово-Чорноморському басейні обговорювали керівники Міністерства внутрішніх справ, Держприкордонслужби, берегової охорони США, експерти Адміністрації морських портів України, Морської адміністрації, ВМС та Держгідрографії.

На круглому столі було відзначено, що питання вдосконалення морського законодавства України зараз є вкрай актуальними для України, особливо зважаючи на необхідність забезпечення вільного судноплавства в акваторії Азовського та Чорного морів. Від АМПУ участь у зустрічі брали заступник голови з морської та внутрішньої безпеки Сергій Гронський та директор департаменту морської безпеки Андрій Кашуба.

«Підтримка Посольства США в Україні та Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів має велике значення для модернізації діючого законодавства у цій сфері та імплементації міжнародних стандартів безпекиу повсякденну роботу усіх, від кого залежить безпека морських портів та портових засобів. Тому представники Адміністрації морських портів України та наші колеги зі США приділяють цим питанням особливу увагу», — відзначив Сергій Гронський.

Він також додав, що наразі найважливішим завданням є налагодження надійної та дієвої системи взаємодії між усіма суб’єктами морської безпеки в Україні та Азовсько-Чорноморському басейні.

На круглому столі учасники планують вивчити досвід американських партнерів та напрацювати конкретні пропозиції щодо вдосконалення морського законодавства України, обговорити окремі аспекти модернізації катерів та кораблів Морської охорони ДПСУ, вдосконалення системи зв’язку та підготовки підрозділів спеціальних дій на воді.

2019042301

2019042302