Конкурс на посаду голови податкової та митної служб може бути зірваний через політику? – Юрій Бутусов

Таку думку висловив головний редактор видання “Цензор.Нет”, Юрій Бутусов.

Конкурс на посаду глав податкової та митної служби повинен за планом завершитися 23 квітня. Але вже зараз про нього говорить уся країна. Президент Петро Порошенко заявив 16 квітня, що переможці вже відомі:

“Зараз завершівся конкурс Надзвичайно важлівіх и Надзвичайно корупційніх двох позіцій – керівника податкової служби та керівника митної служби. І я дуже щасливий рішенням конкурсної КОМІСІЇ, яка на керівника митниці призначила заступника міністра економіки України пана Нефьодова, одного зі створювачів системи ProZorro … А на позицию керівника державної фіскальної служби – людину, яка дуже активно працювала над запровадження повернення податку на Доданий ВАРТІСТЬ, – заступника міністра фінансів, молоду людину … Я забув его прізвище “.

Заступник міністра, ім’я якого забув президент – Сергій Верланов, нинішній заступник міністра фінансів. Трохи пізніше президент виправився, але чи були його слова випадковими?

Насправді, заява президента може стати підставою для скасування результатів конкурсу.

Справа в тому, що Максим Нефьодов та Сергій Верланов дійсно, за кулуарними розмовами, є найбільш переважними для прем’єр-міністра Володимира Гройсмана фігурами. Однак конкурс не завершений! І заявляти про їхню перемогу з боку глави держави – повний абсурд. Адже конкурс незалежний, попереду ще іспити! І конкурс вже намагаються опротестувати та скасувати колишній глава УКРІНФОРМ Насиров і народний депутат Антонищак.

На пост глави митниці претендують:

Нефьодов Максим Євгенович – перший заступник міністра економічного розвитку и торгівлі України.
Гармаш Євген Васильович – проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів.
Саварець Андрій Вікторович – керівник громадської організації “Центр розвитку цифрової економіки”. Експерт Центру соціально-економічних ДОСЛІДЖЕНЬ CASE Україна.
На пост глави податкової претендують:

Верланов Сергій Олексійович – заступник міністра фінансів України
Олексієнко Дмитро Володимирович – виконавчий директор ТОВ “Стандарт-аудит”.
Пєтухов Сергій Ігорович – заступник Міністра юстиції України по вопросам європейської інтеграції.
Заява про переможців, особливо в разі, якщо за результатами співбесіди 23 квітня Кабмін назве імена Верланова і Нефьодова, стане причиною для нових позовів.

Тим часом сам Максим Нефьодов заявив сьогодні, що конкурс проходить зразково.