Дату розгляду запиту України щодо дій РФ в Керченській протоці оголосять найближчими днями, – Міжнародний трибунал з морського права

Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі МТМП.
Міжнародний трибунал з морського права (МТМП) підтверджує отримання запиту України щодо застосування тимчасових заходів з метою звільнення українських моряків, захоплених із застосуванням сили Росією в Керченській протоці в листопаді минулого року.

“Я хотів би підтвердити, що 16 квітня 2019 року Україна подала запит до Трибуналу про призначення тимчасових заходів відповідно до пункту 5 статті 290 Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права в суперечці між Україною і Російської Федерації про” недоторканності трьох українських військових кораблів і двадцяти чотирьох військовослужбовців на борту “, – йдеться в повідомленні.

У прес-релізі, поширеному МТМП, також відзначається, що слухання по запитам про призначення тимчасових заходів зазвичай проводяться через два-три тижні після подачі запиту в Трибунал. “Дата буде оголошена в найближчі дні”, – констатували в МТМП.

[ngg src=”galleries” ids=”52″ display=”basic_thumbnail”]