АМПУ реалізує проект експлуатаційного днопоглиблення в Одеському порту

В квітні 2019 рокуАдміністрація морськихпортів України розпочала днопоглиблення в Одеському порту. Це вже 10-й об’єкт, на якому виконуються експлуатаційні днопоглиблювальні роботи з початку 2019 року.

Головна мета експлуатаційного днопоглиблення в Одеському морському порту – ліквідація наносів та підтримання паспортних глибин для забезпечення повноцінної роботи стивідорних компаній, що працюють у порту.

Роботи в акваторії та біля 7 причалів порту виконує ТОВ «СМД-Інвест», яке стало переможцем відкритих торгів у системі електронних закупівель ProZorro. Вартість договору – 18,8 млн грн (без ПДВ), обсяг днопоглиблення – понад 91 тис. куб. м.

Додатково АМПУ проводить днопоглиблення власним флотом біля ще 12 причалів Одеського порту. Орієнтовний обсяг робіт складає близько 10 тис. куб. м, термін виконання – до другої декади травня. Координацію робіт здійснюватимуть фахівці Одеської філії ДП «АМПУ».

Роботи сплановано таким чином, щоб максимально використати потужності спеціалізованих суден, які тимчасово, через заборону на період нересту, не можуть виконувати роботу на інших об’єктах. По закінченні робіт в Одеському порту днопоглиблювальний флот повернеться до реалізації проектів ДП «АМПУ» в інших портах та на каналах.

За останні три роки кількість об’єктів, де проводить днопоглиблення Адміністрація морськихпортів України поступовозбільшується — з семи у 2016 та2017 рр. до 10 у2018 р. У планах на 2019 рік — проведення днопоглиблення на 12 об’єктах.Експлуатаційного — у 6 морських портах: Маріуполь, Бердянськ, Ізмаїл, Миколаїв, Одеса, Херсон; та на 4 каналах: МПК ГСХ (Дунай-Чорне море), Бузько-Дніпровсько-Лиманський, Дністровсько-Лиманський, Херсонський морський. Також цього року буде завершено реалізацію чергових етапів масштабного капітального днопоглиблення у портах Чорноморськ та Южний.

2019041702