АМПУ: Визначено переможця аукціону на проведення днопоглиблення у порту Маріуполь

4 квітня 2019 рокув електронній системі закупівель Prozorro було визначено переможця аукціону з визначення підрядника, що проведе експлуатаційне днопоглиблення підхідного каналу та акваторії морського порту Маріуполь.

«Успішне проведення аукціону — важлива подія для українського судноплавства на Азові. Завдяки відкритим торгам ми не лише досягли економії у 90 млн. грн., але й створили умови для підвищення конкурентоспроможності порту Маріуполь, який останнім часом опинився у складних умовах через ситуацію у Керченськійпротоці»,— відзначив керівник Адміністрації морських портів Райвіс Вецкаганс. Він також додав, що найближчим часом очікується проведення ще одного аукціону, за підсумками якого буде вирішена аналогічна проблема ще одного українського порту на Азові – Бердянська.

До аукціону були допущені три з семи компаній, що подали заявки на участьу тендеріна проведення днопоглиблення у порту Маріуполь: ТОВ «Укрстройсервіс» (Україна), Consal S. R.L. (Румунія), ТОВ «Спеціалізоване технічне бюро «Азімут» (Україна). Найнижчу ціну запропонувало ТОВ «Спеціалізоване технічне бюро« Азімут» (Україна), яке й було визначено системою переможцем аукціону.

Економія за підсумками відкритих торгів склала 20% від стартової ціни, яка була встановлена на рівні 460 млн грн (без ПДВ). Найближчим часом очікується оприлюднення рішення про намір укласти договір з ТОВ «Спеціалізоване технічне бюро «Азімут» та подання відповідної документації переможця.

Підрядник має виконати днопоглиблення в порту Маріуполь в обсязі 1,98 млн куб. м. Основні роботи (1,87 млн куб. м) необхідно буде провести на підхідному каналі Вугільної гавані і 115 тис. куб. м —в акваторії порту.

Слід зазначити, що в 2017–2018 рр.ДП «АМПУ» п’ять разів оголошувало тендери на днопоглибленняв портах Азова. Але визначити переможців не вдавалося через недостатню кількість учасників аукціонів.

Цього разу єдина закупівля по двом портам – Маріуполь та Бердянськ – була розділена на два окремих тендери. Крім того, було скасовано фінансове забезпечення, що дозволило залучити до участіу тендері й іноземні компанії. Підготовка та проведення закупівлі послуг цього року було забезпечено новою спеціалізованою філією ДП «АМПУ» — «Днопоглиблювальний флот», в функції якої входить організація і виконання днопоглиблювальних робіт, забезпечення гарантованих габаритів на внутрішніх водних шляхах України та в акваторіях морських портів.