Морський порт Чорноморськ прийняв перший в цьому році балкер з імпортним вугіллям (ВІДЕО)

 

 

28 березня морський порт Чорноморськ прийняв перший у 2019 році балкер з імпортним вугіллям.

Судно «Hong Jing» з партією коксівного вугілля із США ошвартувалося біля глибоководного причалу №1 порту Чорноморськ. Дедвейт балкера – 82354 тонни, довжина – 225 м. На борту судна – 75 тис. тонн вугілля.

Вантажообробка судна здійснюється трьома технологічними лініями, з одночасним вивезенням вантажу на тилові площі. Планується, що розвантаження балкеру буде закінчено 03 квітня 2019 року.

Раніше Чорноморський порт має успішний досвід роботи з вантажами імпортного вугілля. Тут вже здійснювали вивантаження великих суден-панамаксів дедвейтом 92 500 тонн і більше. У минулому році порт опрацював майже 300 тис. тонн імпортного вугілля.

Зараз за замовленням АМПУ в порту Чорноморськ триває реалізація масштабного проекту з капітального днопоглиблення. За його підсумками порт зможе вільно приймати судна типу Panamax та post-Panamax, що значно збільшить можливості з перевалки у Чорноморську вугілля, зерна та інших вантажів. В рамках проекту, у минулому році було закінчено першу за останні 20 років реконструкцію підхідного каналу. Цьогоріч буде завершено роботи в акваторії 1-го ковша Сухого лиману.