Працівники ПП «Захід» пікетують Миколаївське СБУ за блокування оформлення імпорту

В понеділок, 1 квітня, біля будівлі Миколаївського обласного управління СБУ відбудбувся мітинг працівників ПП «Захід», які обурені діями СБУ і митниці, спрямованими на блокування роботи фірми. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Михайло Кобзов.

 

За його словами, компанія вже не перший день стикається з шантажем з боку співробітників миколаївських СБУ і митниці.

«Вчора судно з нашим вантажем прийшло в порт, і ми подали декларацію про митне оформлення. Ці труси на добу заблокували роботу нашого підприємства тим, що призначили митний огляд спільно з СБУ, і не приходять на нього (хоча вантаж ще на комісії судна було надано для огляду). На сьогоднішній день до сих пір нічого не відбувається, митний огляд не проводиться, хоча ми повідомили митний орган про готовність до огляду. Декларації не оформляються. Нашу роботу заблокували, підприємство знову несе збитки! До бюджету не надходять 2,083 мільйона гривень. Це гроші, які ми хочемо заплатити податками за імпорт! Коротше кажучи, друге судно нашого підприємства блокується за вказівкою СБУ без підстав», – пише він.

«Наші гроші як платників податків використовують, щоб залякати підприємців! Ми не можемо мовчати і терпіти це нескінченно! Нас шантажують за те, що ми хочемо працювати чесно! У понеділок, о 13:00 ми виходимо на протестний мітинг біля будівлі СБУ. Ми можемо і повинні за себе постояти !!! »- резюмував Михайло Кобзов.

Також в розпорядженні редакції “ПН” є текст відритого звернення, в якому викладена вся хронологія подій. Публікуємо його без змін.

***

25 березня 2019 року, озброївшись безграмотно зліпленим на швидку руку рішенням Печерського суду (самого справедливого суду України) на проведення обшуку на території ПП «Захід», вторглися слідчі Нацполіціі в супроводі святково налаштованих співробітників СБУ (день СБУ як не як). Результати обшуків нічого не дали – будь-яких порушень виявлено не було. 40 (!!!) осіб правоохоронців лише даремно витратили свій і наш час. Але СБУ вирішило, що співробітників у них багато, в період виборів цим співробітникам зайнятися особливо нічим (ну не диверсантів ж ловити), тому дало розпорядження митниці вантажі ПП «Захід» оформляти тільки в присутності СБУ. В результаті гості вирішили у нас оселитися на тиждень. Блокуючи роботу підприємства і завдаючи збитки без будь-яких підстав. Так, ДФС за вказівкою СБУ перешкоджало переміщенню оформлених до імпорту товарів з судна на склад.

результат:

– зайвий простій судна біля причалу в протягом трьох діб (4000 $ в добу демереджа) + штрафи порту 150 $ в годину за заняття причалу без вантажних операцій);

– блокування транспорту з вантажем вартістю 2,77 мільйона гривень в порту протягом ночі під дощем, що призвело до його псування;

– невиконаня поставок товару і зупинка роботи заводів клієнтів нашої компанії.

Протягом тижня блокується оформлення імпорту товарів, постійно пред’являються незаконні вимоги. Митні декларації оформлюються за три доби, хоча ЗА ЗАКОНОМ на це дається не більше 4 годин! Вишенькою на торті абсурдності вимог стала відправка скла на лабораторні дослідження співробітниками УКРІНФОРМ з метою УВАГА !!! визначити товщину скла і відрізнити СКЛО від ДЗЕРКАЛА. Ні перше, ні друге, мабуть, на місці зробити неможливо.

Але порушень, як правоохоронці тиждень не старалися, на підприємстві не знайшли.

На цьому історія не закінчилася. У суботу, 30 березня, о 14:00 в Миколаївський порт прибуло нове судно «Nova» зі склом для ПП «Захід». Вантаж прийшов безпосередньо від європейського заводу – найбільшого світового виробника скла. Підприємство негайно 30 березня подало митну декларацію на вантаж і готово було сплатити понад 2 мільйонів гривень податків до бюджету. Але борцям з диверсантами і чиновниками з подвійними громадянствами такі речі, як податки, не цікаві. Вони дали команду миколаївської митниці декларації ПП «Захід» будь-якими засобами не оформляти.

Митниця це незаконну вимога виконала і оформлення декларацій зупинила з формулюванням «очікуємо приїзду співробітників СБУ для проведення митного огляду». І ось уже другий день ні митниця, ні СБУ не можуть приїхати в пункт пропуску, і коли приїдуть, невідомо. Хоча, знову ж таки, на проведення цих формальностей по закону відведено 4 години.

І тепер підприємство змушене зазнавати збитків через простій нового судна вже за дві доби. Але ж це тільки початок!

Дзвінки на гарячі лінії уряду, ГФС і СБУ ніяких результатів не дають. Посібникам цих структур зараз не до проблем бізнесу – вибори ж, і наші доблесні правоохоронці цим вміло користуються. Виходить, що підприємство-платник податків, яке 15 років будує унікальний для України бізнес з імпорту скла судами, дає робочі місця, поповнює бюджет, може бути легко заблоковано одним телефонним дзвінком з однією єдиною метою – щоб підприємства знали, «хто в місті господар» і радісно йшли «на поклон».

Цими діями Служба Беззаконня України доводить, що Україна займає лідируючі позиції в Європі … Але, на жаль, тільки по беззаконню і тиску на бізнес.”

В свою чергу Прес – група Управління СБ України в Миколаївській області надала сьогодні наступний коментар.

“31.03. 2019 р. на Інтернет-ресурсі «Преступности.Нет» була поширена інформація під назвою: «Коллектив николаевской компании из-за давления СБУ выйдет на акцию протеста к облуправлению Службы»
В ній із посиланням на представника ПП «Захід» М. Кобзова йдеться про, нібито, безпідставні претензії Управління СБ України в Миколаївській області та митників, що спричинили блокування оформлення імпорту в Україну великих партій товарів від закордонних виробників.
Управління СБ України в Миколаївській області наголошує, що її співробітники за дорученням слідчих виконують процесуальні дії у кримінальному провадженні № 4201600000000278, за ознаками складів злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, яке зареєстровано Головним слідчим Управлінням Національної поліції України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України стосовно посадовців та підприємців, причетних до порушення чинного законодавства держави.
На теперішній час співробітники СБУ діють виключно в межах чинного законодавства, виконуючи доручення ГСУ НП України.”

 

[ngg src=”galleries” ids=”49″ display=”basic_thumbnail”]