Соромно брехати, панове морадміністратори! Ніхто вам функцій капітана морського порту не передавав – Олександр Іщенко

Вчорашня заява Державної служби морського та річкового транспорту про те, що розпочав свою роботу відділ надання адміністративних послуг Чорноморського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України (Морська адміністрація), щодо видачі посвідчень особи моряка та кваліфікаційних документів. (Див. “Сьогодні відбулись перші вручення дипломів та кваліфікаційних документів морякам“) сьогодні отримала перші реакції від морської спільноти у ФБ.

“Тут брехня в кожному абзаці крім першого.

Отже, «Капітани портів офіційно припинили виконувати свої функції в складі ДП« Адміністрація морських портів України »(АМПУ)» – брехня. Капітани портів виконують свої обов’язки відповідно до Кодексу торговельного мореплавства і Закону України «Про морські порти». Закони ніхто не міняв. Рішення Морської адміністрації про припинення виконання капітанами портів своїх функцій не має законних підстав.

«АМПУ частково доручила свої повноваження Морської адміністрації» – брехня. АМПУ є державним підприємством і нічого доручати центральному органу влади, природно, не може.

«Морська адміністрація сповістила всіх заздалегідь про те, що документи на отримання дипломів і паспортів потрібно подавати тільки в їх структуру» – це правда, як і те, що це сповіщення Морської адміністрації є явним перевищенням своїх повноважень, так як тільки Закон визначає орган видачі дипломів і посвідчень особи моряків.

«АМПУ в свою чергу, знаючи, що вони вже не мають право оформляти і видавати документи, вирішили продовжити приймати бланки і оплату за виготовлення документів моряків» – брехня. АМПУ не видавало і не видає документи моряків, так як за законом це функція капітана морського порту.” – написав Перший заступник начальника “Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків”2001, 2010-2016рр., Олександр Іщенко.

“Ніхто вам функцій капітана морського порту не передавав, вони закріплені Кодексом торгового мореплавання України за посадовими особами, призначеними Міністерством інфраструктури. І Реєстр документів моряків України вам не переданий, за нього як і раніше відповідає Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків.” – повідомив він.

[ngg src=”galleries” ids=”48″ display=”basic_thumbnail”]