Майже Титанік. З круїзного лайнера Viking Sky поблизу берегів Норвегії евакуювали майже 400 осіб поки судно дійшло до порту (ВІДЕО)

Майже 400 осіб з 1373 вже евакуйовані гвинтокрилом з норвезького судна Viking Sky, у якого відмовив один із двигунів в морі в районі норвезької губернії Мере-ог-Ромсдал. Про це повідомляє із посиланням на повідомлення Головного рятувального центру HRS Південна Норвегія у Twitter.

Головний рятувальний центр у південній Норвегії повідомляє, що Vikings Sky почав самостійно рухатися до міста Мольден. Його будуть супроводжувати два буксири, також три з чотирьох двигунів працюють.

Нагадаємо, рятувальники почали евакуювати людей з круїзного лайнера Vikings Sky, у якого відмовили двигуни біля західного узбережжя Норвегії, на борту перебували близько 1300 пасажирів і членів екіпажу.

Відео одного з пасажирів вже облетіло інтернет.

Врятованих перевезли до села на північ від міста Молде, на західному узбережжі Норвегії.

За останніми даними рятувальних служб, 17 людей були доставлені в лікарню з травмами.

Раніше в суботу рятувальні шлюпки були змушені повернути назад на шляху до корабля через “брутальні” умови.

Пізніше з’явилися повідомлення про те, що поруч знаходиться вантажне судно з дев’ятьма членами екіпажу.

Більшість пасажирів були британськими та американськими туристами.

Згідно з веб-сайтом cruisemapper.com, Sky Viking перебував у 12-денній поїздці, яка почалася 14 березня в західному норвезькому місті Берген.

Корабель відвідував норвезькі міста Нарвік, Алта, Тромсо, Бодо і Ставангер до запланованого прибуття у вівторок у британському порту Тілбері на річці Темзі.

У 2017 році судно Viking Sky, судно з валовою місткістю 47,800, було доставлено оператору Viking Ocean Cruises.

Рятувальна операція та вигляд судна ззовні.

В неділю судно прибуло в порт Мольден. Відео зустрічі.