На річках Дніпро і Південний Буг розпочалися тральні та дноочисні роботи – ДП “Днопоглиблювальний флот”

На річках Дніпро і Південний Буг розпочалися тральні та дноочисні роботи. Вони дозволять перевірити габарити суднових ходів, виявити підводні перешкоди та видалити їх, щоб забезпечити безпеку судноплавства. Організацію та виконання робіт здійснює філія «Днопоглиблювальний флот» ДП «Адміністрація морських портів України».

Перший етап тральних і дноочисних робіт розпочався 21 березня 2019 року та триватиме орієнтовано до 10 квітня. Шляхові роботи виконає Південна пошуково-тральна бригада філії в складі теплохода «Затока» та спеціалізованого трального моточовна. Площа акваторії внутрішніх водних шляхів, де проведуть тралення і дноочистку, складе понад 30 км2. На річці Дніпро роботи будуть проведені на ділянці від м. Херсон до м. Нікополь, на річці Південний Буг – від м. Миколаїв до м. Вознесенськ (Миколаївська область), а також на ділянці с. Лаврівка – м. Гнівань (Вінницька область). Тралення буде вестися жорстким і м’яким тралом, а також ехотралом.

«З відкриттям навігації на внутрішніх судноплавних шляхах ми приступаємо до обстеження двох найбільших річок України – Дніпро та Південний Буг. Філія «Днопоглиблювальний флот» проводить ці роботи вперше в своїй діяльності. На 2019 рік у нас заплановано провести аналогічні роботи на всій протяжності річки Дніпро, а також річки Прип’ять із залученням власного спеціалізованого флоту. Це дозволить суднам безперешкодно та безпечно ходити внутрішніми водними шляхами та залучати на річку більше вантажів. Розвиток річкових перевезень сприятиме розвантаженню автомобільних та залізничних шляхів, особливо в пікові періоди», – зазначив начальник філії «Днопоглиблювальний флот» ДП «АМПУ» Сергій Бомчак.

Нагадаємо, навігація на водосховищах Дніпровського каскаду була відкрита 6 березня.

Довідка

Теплохід «Затока» – це промірне, тральне судно в складі Південної пошуково-тральної бригади філії «Днопоглиблювальний флот» ДП «АМПУ». Довжина теплохода становить 21 м, ширина – 3,98 м.

Філія «Днопоглиблювальний флот» ДП «АМПУ» – це відокремлений структурний підрозділ, метою діяльності якого є здійснення навігаційного забезпечення в частині підтримки гарантованих габаритів на внутрішніх водних шляхах, віднесених до категорії судноплавних, та акваторіях морських портів.  Філія спеціалізується на організації та виконанні промірних, тральних, днопоглиблювальних та дноочисних робіт. Філія була створена відповідно до наказу ДП «АМПУ» від 16 січня 2018 року № 3.