У Миколаєві майже на місяць відклали заборону руху вантажівок по Варварівському мосту

Виконком міста Миколаєва прийняв рішення заборонити рух автотранспорту важче 20 тонн по Варварівський міст. Заборона планують ввести з 19 квітня.

Про це повідомляє кореспондент Iнше ТВ.

За цей час служба автодоріг області повинна розробити схему об’їзду транспорту. Також планується облаштувати поромну переправу в районі села Гур’ївка.

Як зазначив міський голова Олександр Сенкевич, це безсумнівно вдарить по промисловості міста, можливі проблеми з поставками товарів, але міст знаходиться не в аварійному, а недієздатному стані.

При цьому прозвучало, що протягом півроку повинні розробити проектно-кошторисну документацію його ремонту.

Міська влада дійшла до висновку, що навіть реверсний рух або дозвіл транзиту суто місцевим перевізника несуть загрозу обвалення мосту.

Перед голосуванням до членів виконкому звернулася глава профспілкового комітету ТОВ «НЗЖБІ» Світлана Бойко, яка закликала не погоджувати обмежувальні заходи до початку роботи паромної переправи.

– Подумайте про наслідки цього рішення. Чи є обґрунтовані і адекватний варіант об’їзду для вантажного транспорту? Заборонити можна, а що далі? Як працюватимуть промислові підприємства? На сьогодні немає переправи, немає понтона. Ви все розумієте, що їздити в Одесу через Вознесенськ ніхто не буде. Це економічно необґрунтовано, дуже великі витрати. По-друге, в Вознесенську міст також в аварійному стані, там теж погана дорога. Потрібно шукати якісь рішення для міста. Це кожного торкнеться, – заявила вона.

На це Олександр Сенкевич знову повторив, що вже зараз люди, які переміщаються по мосту, наражаються на небезпеку.

– Ми не можемо сьогодні не вжити це рішення. Поки будемо приймати рішення з поромна переправа, міст може розвалитися. Тоді по ньому не тільки бізнес не зможе їздити, а й прості люди, які живуть в Варварівці, Коренисі. Люди просто не зможуть потрапити в лікарню ЛШМД, вони просто помруть. Бізнес для нас важливий, він, в тому числі, забезпечує ремонт цього мосту, але є життя людей. Також нагадаю, що у нас полігон ТПВ знаходиться за містом. Це рішенням приймаємо, щоб перервати караван вантажівок, який йде по мосту, кожен день його знищуючи, – відповів мер.

Нагадаємо, раніше на комплексному нараді щодо ремонту Варваровського моста глава Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко заявив, що орієнтовно 26-27 березня, в Миколаєві обмежать рух вантажівок по Варварівський міст через річку Південний Буг – пропускатимуть транспортні засоби, вага яких не перевищує 20 тонн.