Росії направлено однозначний сигнал про неприпустимість нападу на українські кораблі, – глава МЗС Великої Британії Хант

Нові санкції ЄС, Канади та США проти Росії демонструють неприпустимість використання військової сили проти трьох українських судів в Керченській протоці і Чорному морі.

Про це заявив глава МЗС Великої Британії Джеремі Хант, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні Велика Британія і наші міжнародні партнери в ЄС, Австралії, Канаді та США направили Росії однозначний сигнал про те, що її напад на українські судна в Керченській протоці і Чорному морі минулого року було абсолютно неприйнятним”, – заявив він.

За словами Ханта, ці санкції є ще одним прикладом того, що міжнародне співтовариство виступає проти Росії, оскільки вона наполегливо порушує міжнародне право.

“Ми будемо продовжувати вживати необхідні заходи у відповідь на зусилля Росії дестабілізувати Україну”, – наголосив міністр.

Хант також зазначив, що Росія повинна негайно звільнити 24 затриманих українських військовослужбовців і повернути захоплені кораблі: “Ми як і раніше глибоко занепокоєні безпекою і благополуччям військовослужбовців, яких несправедливо тримають під вартою в Росії. Росія повинна дозволити вільний і безперешкодний прохід українських і міжнародних суден через Керченську протоку і Азовське море”, – йдеться в заяві.

Нагадуємо, 15 березня, Рада ЄС, США і Канада розширили санкції проти Росії у зв’язку з керченської агресією.