Українські консули отримали дозвіл відвідати полонених моряків у Лефортово

Цими днями ми отримали дозвіл від керівництва СІЗО Лефортово про відвідання сьогодні, завтра і післязавтра консулом України українських військовополонених у Москві. Повідомив речник МЗС України на брифінгу 13 березня.

Це відвідання, ми сподіваємося, буде розділено на декілька днів і з кожним з військовополонених консул матиме змогу зустрітися.

Втім, станом на 13 березня українська сторона досі не має жодної офіційної інформації, жодних медичних документів про реальний стан здоров’я українських військовополонених моряків. Ми маємо лише загальну описову інформацію, яка, на превеликий жаль, не дає об’єктивної картини про те, яким є їх стан і якої допомоги вони потребують, яких медичних ліків, якого втручання, у тому числі оперативного.

Тому, ми вкотре закликаємо російську сторону замість того, аби призначати психолого-психіатричні експертизи, надати необхідні дані щодо стану здоров’я українських військовополонених моряків.

Ми вимагаємо їх негайного звільнення і сподіваємося, що все-таки російська сторона одного дня зрозуміє, що маніпулювання питанням військовополонених, політичних в’язнів не є кроком у правильному напрямку.