Суд у Києві виніс рішення про примусовий привід капітана керченського “Норду” Горбенка

Оболонський районний суд Києва ухвалив забезпечити явку капітана керченського судна “Норд” Володимира Горбенка на наступне судове засідання шляхом “примусового приводу”.

Відповідне рішення виніс суддя Сергій Родіонов.

“З огляду на те, що обвинувачений не з’явився, причини не повідомив, його необхідно доставити шляхом “примусового приводу”, – оголосив Родіонов.

Під час судового засідання сторона обвинувачення клопотала про “затримання з метою приводу” і зміну запобіжного заходу Володимиру Горбенку на утримання під вартою.

Як пояснили представники Прокуратури АРК, Горбенко може “здійснювати незаконні дії з вилову риби на фірму, яка незаконно зареєстрована за російським законодавством у Криму”. Сторона обвинувачення також впевнена, що Горбенко знав про сьогоднішнє судове засідання.

У свою чергу, адвокат обвинуваченого Олександр Руденко заявив, що прокуратура зробила недостатньо для того, щоб повідомити Горбенка.

Суд відхилив клопотання прокурора і постановив забезпечити явку підозрюваного “примусовим приводом”. За словами, судді Родіонова, прокуратура не надала достатньо доказів для їхнього задоволення.

Наступне судове засідання має відбутися 13 квітня.