Морська Палата України однозначно буде проводити громадську експертизу проведення конкурсів Морської адміністрації – Тихонов

Про це повідовив Ілля Тихонов, виконавчий директор Морський Палати України.

У зв’язку з широким резонансом серед морської громадськості з призначенням «двійників» капітанів морських портів, проведених з порушенням Кодексу торговельного мореплавства України та Закону України «Про морські порти України», Морська Палата України 19.02.2019 р направила до Морської адміністрації, в Міністерство інфраструктури і в Національне агентство України з питань державної служби запити щодо проведення громадської експертизи проведення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «Б», в назвах яких містяться слова «капітан морського порту», ​​і призначення на ці посади.

Запити на проведення експертизи підготовлено та направлено Морський Палатою України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2008 р № 976.

Національне агентство України з питань державної служби дало згоду на проведення такої експертизи, видало відповідний наказ і визначило відповідальну особу для взаємодії з Морський Палатою України.

У той же час, Морська адміністрація, діяльність якої щодо законності проведення конкурсів і повинна оцінити громадянська експертиза, 04.03.2019 р направило Морський Палаті України відповідь, в якому стверджується, що предмет і мета проведення цієї громадської експертизи виходять за рамки компетенції інституту громадянського суспільства (копія листа додається).

Така реакція Морської адміністрації і ставлення до цивільних інститутів в черговий раз дивує і шокує морську громадськість.

В черговий раз постає питання: Морська адміністрація працює в інтересах галузі чи живе якоїсь своєї, особливої, незрозумілою для галузі життя?

Проте, Морська Палата України однозначно буде проводити цю громадську експертизу. Про результати експертизи громадськість буде поінформована після її завершення.

 

[ngg src=”galleries” ids=”41″ display=”basic_thumbnail”]