В санаторії «Юний моряк» Маріупольского порту з’явиться своя геліосистема

З нинішнього року воду в дитячій здравниці Маріупольського порту будуть нагрівати не старі котли на твердому паливі, а енергія сонця.
Ще зовсім трохи і літо! А це означає, що наша здравниця «Юний моряк» знову наповниться дитячим сміхом і нескінченними святами.

Щоб забезпечити максимально комфортні умови для дітлахів, в таборі активно ведуться роботи з благоустрою. Крім того, ми йдемо в ногу з часом – відмовляємося від старих котлів на твердому паливі. На зміну їм приходить геліосистема. Тепер для нагріву води буде використана енергія сонця.
Проект дуже економічний, адже відтепер ми звільняємося від витрат на придбання твердого палива. Крім того, не доведеться шукати кочегарів на сезон для обслуговування давно застарілих твердопаливних котлів, що вимагають щорічних капремонтів.
Геліосистема повністю автоматизована і не вимагає втручання співробітників в період експлуатації. За словами начальника відділу капітального будівництва Олексія Мангуша, введення в експлуатацію системи планується вже з 1 травня.
За попередніми підрахунками, окупність геліосистеми складає від чотирьох до п’яти років.