Смарт Мерітайм Груп виконав модернізацію грунтовідвозної шаланди та сформував корпус танкера-хімовоза

На Херсонщині верфі СМГ завершили модернізацію грунтовідвозної шаланди на базі судна-донора типу нафторудовоза.

Самохідна шаланда з днищевмми створками і завантажувальним бункером буде використовуватися в парі з земснарядом для днопоглиблювальних робіт річкового русла і в акваторіях портів. В ході робіт було перетворено теплохід з суховантажним трюмом в самохідну шаланду, тобто повністю змінено призначення судна.

На Миколаївській верфі Смарт Мерітайм Груп завершено формування корпусу танкера-хімовоза, що будується на замовлення голландської компанії VEKA Shipbuilding WT B.V. На поточно-позиційної лінії верфі закінчено монтаж кормовій частині, що замкнула контур судна, і його надбудови.
В даний моменнт на майбутньому танкері здійснюється монтаж гвинто-рульового комплексу, малярні і ряд інших виробничих операцій.

По завершенні основної частини робіт, в середині березня, судно за допомогою плавдока буде виведено на воду в акваторію Бузького лиману. Його здача голландським замовникам відповідно до умов контракту намічена на кінець першого кварталу нинішнього року.

Для довідки:

Смарт Мерітайм Груп (СМГ) – суднобудівний холдинг України, що об’єднує дві суднобудівні верфі: Миколаївську і Херсонську.