Судно “Норд” мають намір передати в управління державним морським академіям, – Нацагентство з розшуку та управління активами

У Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, мають намір передати судно “Норд” в управління державним морським академіям для експлуатації в наукових і навчальних цілях.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), більше не буде виставляти судно “Норд” на торги, повідомляє Гордон.

“З огляду на результати перших, повторних торгів, а також статус сейнера як арештованого майна … Національним агентством розглядається доцільність зміни шляху управління активами”, – сказано в заяві.

У АРМА є намір передати судно “Норд” “в управління зацікавленим установам з числа державних морських академій або інших морських навчальних закладів України для експлуатації в наукових і навчальних цілях”.

У Нацагентстві з розшуку та управління активами додали, що на результати торгів могло вплинути негативне інформаційне поле, сформоване Росією, що “потенційно зменшує можливість купівлі сейнера за межами територіальних вод України”.

З жовтня 2018 року Україна кілька разів виставляла судно “Норд” на державному онлайн-аукціоні OpenMarket (підприємства СЕТАМ). На перших торгах стартова ціна судна становила 1,626 млн грн, на других – 1,468 млн грн. Судно досі не продали. Українські прикордонники затримали риболовецьке судно “Норд” з окупованої Керчі 25 березня 2018 року за 15 миль від Обіточної коси в Азовському морі. Траулер відконвоювали в Бердянськ Запорізької області. На борту перебувало 10 членів екіпажу.