Пости прикордонників біля Азовського моря обладнають сучасними радіолокаційними комплексами

Як інформує  Інтерфакс-Україна, про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

“На п’яти постах технічного спостереження (на узбережжі Азовського моря. – Ред.) вже встановлено п’ять нових прикордонних веж і модулів для несення служби. Уже цього року на цих об’єктах планується встановити сучасні радіолокаційні комплекси і системи відеоспостереження. Це дозволить прикордонникам ефективно спостерігати за надводною обстановкою та своєчасно виявляти цілі на великих відстанях. Так, мала ціль (катер, човен) за сприятливих погодних умов може бути виявлена ​​на відстані до 12 миль”, – розповів Слободян.

Він пояснив, що у зв’язку з новим витком агресії Росії в Азовському та Чорному морях Держприкордонслужба України була змушена перебудувати систему охорони та оборони морських рубежів і посилити морську компоненту своєї діяльності.

Так, у 2018 році було розгорнуто Регіональне управління морської охорони, всі морські підрозділи – від Дунаю до Азова – виведено під одне командування в рамках спільного плану зі штабом ООС та ВМС ЗСУ. Відбувається також збільшення кількості відділів спеціальних дій на воді, комплектування їх і навчання персоналу, реорганізація існуючих підрозділів тощо.

За даними Слободяна, від початку поточного року кораблі Держприкордонслужби здійснили понад 30 виходів у море, оглянули 20 суден, відпрацювали близько 10 бойових вправ та понад 60 тактичних завдань.