У сучасних економічних умовах відновлення ВЕЗ “Миколаїв” є недоцільним – Мінекономрозвитку

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України надало відповідь на пропозицію Асоціації суднобудівників України “Укрсудпром” щодо відновлення діяльності Вільної економічної зони для суднобудівного кластеру м.Миколаїв.  

“Мінекономрозвитку опрацювало Ваше електронне звернення щодо відновлення діяльності ВЕЗ “Миколаїв”, і висловлює щиру подяку за Вашу громадянську позицію та небайдужість до проблем економіки та процесів, що відбуваються на шляху і’і перетворення на економічно стабільну та розвинену країну.

Починаючи з 2010 року із прийняттям Податкового і Митного кодексів України та подальшим удосконаленням їх положень відбулися значні зміни у підходах до формування та реалізації податкової і митної політики. Чинними положеннями зазначених кодексів не передбачено пільг щодо діяльності суб’єктів спеціальних економічних зон (далі – СЕЗ) і територій пріоритетного розвитку (далі – ТПР).” – повідомляється у листі.

“На території міста Миколаєва можливо розглядати питання ініціювання створення нових індустріальних парків, зокрема, на вивільнених площах державних підприємств.

Водночас, можливе ініціювання створення на базі профільних освітніх і науково-дослідних установ у м. Миколаєві (наприклад, ДП “Науково-виробничий комплекс газотурбобудування “Зоря”-“Машпроект”, ДП “Дослідно-проех-гний центр
кораблебудування”, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова) наукового парку відповідно до Закону України “Про наукові парки України”, Звертаємо увагу, що сьогодні питання допустимості заходів державної
допомоги, їх інтенсивності, граничних обсягів регулюється Законом України “Про державну допомогу суб’єкґам господарювання”.

Таким чином, у сучасних економічних умовах відновлення СЕЗ є недоцільним.
Крім того, такий підхід потребує додаткових витрат матеріальних і людських ресурсів з боку держави для організації і функціонування належної системи моніторингу і контролю.” – вважають у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

[ngg src=”galleries” ids=”20″ display=”basic_thumbnail”]