АМПУ готова підписати другий контракт з China Harbour Engineering company Ltd на днопоглиблення у “Южному”

2017-05-15 14:06:21

За результатами відкритого тендеру на реалізацію проекту «Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського порту «Южний» (будівельно-монтажні роботи)», Адміністрація морських портів України (АМПУ) готова підписати другий контракт з компанією China Harbour Engineering company Ltd. як переможцем торгів.



Китайська компанія подала всі необхідні документи з дотриманням всіх вимог Закону «Про публічні закупівлі», що служить підставою для укладення угод. Інформація про це опублікована в системі державних закупівель ProZorro 10 травня 2017 року. Згідно з тендерною пропозицією, обраному системою, підрядник проведе днопоглиблення на підхідному каналі порту і у глибоководних причалів ДП «МТП «Южний» за 586 млн гривень.
Міністр інфраструктури Володимир Омелян, перебуваючи з робочою поїздкою в Одеській області, заявив, що два тендери на днопоглиблення в порту «Южний» пройшли прозоро, в них взяли участь провідні світові компанії, що спеціалізуються на зазначених видах робіт. «Нове керівництво Адміністрації морських портів України йде на контакт із бізнесом. Ми виписали всі тендерні вимоги спільно з Європейською бізнес асоціацією і Американською торговельною палатою. Ми залучили провідні світові компанії, які працюють у сфері днопоглиблення, до участі у цьому тендері. Від жодної компанії скарг не було. За попередніми підрахунками, ми справді зекономили для бюджету мінімум 400 млн гривень. Сподіваюсь, вже до 20 травня будуть підписані відповідні угоди»,— наголосив очільник Міністерства.