В ДПЗКУ обіцяють модернізацію виробничих потужностей на 138 млн

2017-04-10 12:09:37

Кошти цього року заплановано вкласти у модернізацію елеваторів та переробних підприємств



У Державній продовольчо-зерновій корпорації цього року заплановано вкласти у модернізацію елеваторів та переробних підприємств понад 138 млн. грн. 
Про це повідомив заступник голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Андрій Задирака.
За його словами, останнім часом у держкорпорації  приділяють багато уваги технічному переоснащенню виробничих підрозділів. Минулого року було модернізовано значну кількість обладнання на лінійних елеваторах – оновлено автонавантажувачі, пробовідбірники, реалізовані проекти з енергоефективності, закуплено сучасне обладнання для лабораторій.
«Модернізація – це інвестиції у підвищення ефективності роботи кожного нашого елеватора. Розуміючи це, ми прагнемо оперативно реагувати на потреби наших філій у технічному переоснащенні та підвищенні їх конкурентоздатності. Для порівняння, якщо 2015 року загальний обсяг капітальних інвестицій склав 18 млн грн, то у 2016-му на модернізацію підприємств було спрямовано понад 116 млн грн», – цитиує заступника голови правління прес-служба корпорації.
А. Задирака також відзначив, що цього року на модернізацію підприємств корпорації передбачено направити 138 млн. грн.
«Цьогорічний план капітальних інвестицій включає як реалізацію нових проектів з реконструкції та технічного переоснащення, так і завершення проектів модернізації, розпочатих у минулому році. Зокрема, у цьому році плануємо оновити зерносушарне обладнання, модернізувати або частково придбати авто та вагонні ваги, авторозвантажувачі, зерноочисне обладнання, а також оновити технологічне обладнання на переробних філіях. Крім того, частину коштів буде спрямовано на автоматизацію виробничих процесів та подальше впровадження  системи кількісно-якісного обліку на наших підприємствах», – зауважив Андрій Задирака.
У держкорпорації впевнені – успіх компанії залежить від успішної діяльності кожної ланки її операційного бізнесу. Тому підвищення конкурентоспроможності виробничих потужностей ДПЗКУ залишається одним з пріоритетних напрямків її розвитку цього року.