В порту Чорноморськ відновлено вантажопотік казахської сірки

2017-04-03 10:32:10

Відправник вантажу — американо-казахське спільне підприємство «Тенгизшевройл», Республіка Казахстан, г. Атирау, станція відправлення — Кульсари.



У березні 2017 року в Черноморському морському порту відновили прийом традиційного для порту транзитного вантажу — казахської гранульованої сірки.
Як повідомили в прес-службі адміністрації порту, сірка прибуває в порт в залізничних вагонах для подальшого відвантаження на судна. Відправник вантажу — американо-казахське спільне підприємство «Тенгизшевройл», Республіка Казахстан, г. Атирау, станція відправлення — Кульсари.
В останні роки транзит казахської сірки через морський порт Чорноморськ значно скоротився. Так, якщо в 2008–2010 рр. обсяг перевалки сірки досягав 2 млн. тонн на рік, то в 2015 р знизився до 597 тис. тонн, а в 2016 р — до 153 тис. тонн.
«В даний час нам необхідно мобілізувати всі сили і засоби для збільшення вантажообігу порту за рахунок перевалки транзитних вантажів, в тому числі і сірки»,— підкреслив начальник адміністрації Іллічівського морського порту Геннадій Скворцов.
На підприємстві наголошують, що морський порт Чорноморськ — єдиний в Україні порт, в якому є Спеціалізований комплекс з перевантаження сірки, з системою зрошення та забезпеченням пилоподавлення для запобігання забрудненню навколишнього середовища. Унаслідок падіння перевалки вантажу основної номенклатури, в 2016 і першому кварталі 2017 року потужності комплексу простоювали.
Довідка: «Тенгизшевройл» — компанія, заснована в 1993 році американською корпорацією «Шеврон», однієї з найбільших енергетичних корпорацій в світі.