АМПУ розробить методику розрахунку портових та канальних зборів до 1 липня – нардеп

2017-03-27 13:44:29

До 1 вересня АМПУ обіцяє переглянути плани розвитку морських портів



Адміністрація морських портів України (АМПУ) обіцяє до 1 липня розробити методику розрахунку ставок портових і канальних зборів. 
Таку обіцянку дав в.о. керівника АМПУ Райвис Вецкаганс на зустрічі з Транспортним комітетом Верховної Ради, повідомив заступник голови комітету Борис Козир.
"Виконуючий обов’язки керівника АМПУ Райвис Вецкаганс пообіцяв нам до 1 липня 2017 року розробити методику розрахунку ставок портових і канальних зборів і представити документ на затвердження Кабінету міністрів. До 1 вересня АМПУ обіцяє переглянути плани розвитку морських портів і вибудувати відповідно до них свою стратегію роботи" , – написав Козир на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".
За його словами, Транспортний комітет Ради ще в жовтні 2015 року на виїзному засіданні в Миколаєві прийняв рішення про те, що потрібно домагатися зниження канального збору до економічно обґрунтованого рівня. Також комітет запропонував організувати двосторонній і цілодобовий рух суден по Бузько-Дніпровсько-лиманському каналу
Зі свого боку нардеп обіцяє винести на розгляд парламенту проект закону 5431 щодо врегулювання будівельної діяльності в межах акваторії морських портів, в зоні дії навігаційного обладнання морських шляхів. На думку Козиря,  цей закон "дозволить АМПУ максимально спростити процеси, спрямовані на розвиток територій, будівництво нових причалів і відкриє нові можливості для залучення інвестиції".