В Україні лише два порти можуть приймати імпортний антрацит – Лавренюк

2017-03-13 14:37:04

Відбулась нарада з питань визначення шляхів диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля антрацитової групи



Днями під головуванням заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка на виконання доручення віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона відбулась нарада з питань визначення шляхів диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля антрацитової групи. В нараді взяли участь представники профільних департаментів Мінінфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, керівники ПАТ «Укрзалізниця», ДП «АМПУ» та морських торговельних портів України.
Як повідомляють в прес-службі Мінінфраструктури, в ході наради учасники обговорили проблемні питання можливих обсягів перевалки та перевезення до українських ТЕС енергетичного вугілля антрацитової групи у 2017 році.
Представник Міністерства енергетики та вугільної промисловості повідомив, що задля того, щоб врахувати всі потреби для тепло-генерації, необхідно близько 4,8 млн тонн енергетичного вугілля антрацитової групи до кінця року (приблизно 600 тис. тонн вугілля на місяць), а контракти на постачання антрацитового вугілля можуть бути підписані лише з травня місяця.
«Аналізуючи всі умови прийняття вантажу і здійснення перевалки вугілля в морських портах України, на сьогоднішній день, ми маємо тільки два порти які можуть приймати участь у імпорті енергетичного вугілля антрацитової групи, це – ДП «Морський торговельний порт «Южний» та ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ»,— повідомив заступник міністра інфраструктури України.
За дорученням Юрія Лавренюка буде створено робочу групу для відпрацювання вищезазначеного питання, визначення обсягів перевалки в морських торговельних портах та можливостей ПАТ «Укрзалізниця» щодо перевезення до українських ТЕС енергетичного вугілля у 2017 році, до складу якої будуть залучені представники профільних департаментів Мінінфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, ПАТ «Укрзалізниця», ДП «АМПУ» та морських торговельних портів України.