Питання щодо визначення керівника Миколаївської філії АМПУ буде вирішуватися виключно в юридичній площині – Омелян

2017-03-10 16:10:12

Омелян заявив, що кандидатура В. Козонака його “поки що влаштовує”, але питання щодо керівництва Миколаївської філії АМПУ буде вирішуватися виключно в юридичній площині



Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що проблема з рішенням Верховного суду про поновлення Василя Іванюка на посаді директора миколаївської філії ДП «Адміністрація морських портів України» буде вирішене виключно в юридичній площині.
Про це Володимир Омелян розповів виданню НикВести, коментуючи зміну керівництва Миколаївської філії АМПУ, яка сталася напередодні.
– По директору філії АМПУ в Миколаєві – це питання в компетенції мого держсекретаря, не моїй. Відносини мої з ним вам відомі. – зауважив міністр, вочевидь натякаючи на свою позицію щодо призначення держсекретаря МІУ. – Голова «Адміністрації морських портів України» Райвіс Вецкаганс поки що вникає в курс справ. 
Щодо власне  призначення Віктора Козонака міністр заявив:
– Ця кандидатура поки мене влаштовує. Що стосується рішення суду про поновлення на цій посаді іншу людину – будемо діяти виключно в юридичній площині.
Нагадаємо, начальник Миколаївської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» Віктор Козонак був призначений на посаду наказом, виданим у вихідний день, 8 березня.
15 липня 2016 року Василя Іванюк виграв справу у Верховному суді України, який постановив поновити його на посаді глави Миколаївської філії «АМПУ». Але дане рішення суду не виконано.
У грудні 2016 року року державна виконавча служба України оштрафувала Міністерство інфраструктури, яке очолює Володимир Омелян, на 5100 гривень за невиконання рішення суду про поновлення Василя Іванюка на посаді. На сьогоднішній день справа все ще знаходиться у виконавчому провадженні.
Василь Іванюк був звільнений з посади директора Адміністрації Миколаївського морського порту в травні 2015 року в той час, як він перебував на лікарняному.
Нагадаємо, Віктора Козонака пов’язують з Сергієм і Віктором Пінькасами.